Friday, 14 October 2011

Owsianka z duszonym jablkiem....

Doskonala na sniadanie lub podwieczorek. Cudownie kremowa, z dodatkiem duszonego cynamonowo-rodzynkowego jablka z nutka pomaranczy i syropem klonowym swietnie rozgrzewa i syci. Polecam!




Owsianka z duszonym jablkiem
4 lyzki platkow owsianych
1 jablko
1 lyzka rodzynek
1/3 lyzeczki cynamonu
1 lyzka soku z pomaranczy
1 lyzka brazowego cukru
1 lyzka syropu klonowego
1/2 szklanki mleka
1/3 szklanki wody

W garnku umiesc platki wraz z mlekiem i woda i gotuj na malym ogniu,az owsianka osiagnie pozadana gestosc i kremowosc okolo 7 minut. W miedzyczasie zetrzyj jablko na tarce do warzyw. Przeniesc je na patelnie, dodaj 1-2 lyzki wody, cynamon, rodzynki, sok pomaranczowy i dus kilka minut do miekkosci jablka. 
Do miseczki przeloz ugotowana owsianke, udekoruj duszonym jablkiem i polej syropem klonowym.

Smacznego!






 

No comments:

Post a Comment