Krokiety z fasolki adzuki i dyni w kokosowej panierce
180 ugotowanej fasolki adzuki
1/3 dyni pizmowej pieczonej z odrobina soli i oliwa z oliwek
100g ugotowanej w bulionie warzywnym kaszy bulgur
70g platkow kokosowych zmielonych na proszek
kilka galazek swiezej pietruszki
sos sojowyWarzywa i kasza powinny byc dobrze ostudzone zanim przystapisz do laczenia wszystkich skladnikow i formowania plackow. Dynie i fasolke rozgniec widelcem na gladka mase. Dodaj kasze, pietruszke i dopraw do smaku sosem sojowym. Formuj owalne krokiety i obtaczaj je w sproszkowanym kokosie.
Natlusc oliwa blache do pieczenia. Uloz na niej krokiety. Piecz po 15 minut z kazdej strony w temperaturze 140st C.
Polecam podawac w bulce z surowka i sosem slodkim chili lub sosem sojowym
Smacznego!
Wow , takie kotlety to bym zjadła....
ReplyDelete