Monday, 6 June 2011

Cos na szybko-maslane grzyby...

Lubie ich sprezystosc w dotyku, lekka gumowatosc i ten oszalamiajacy aromat. Sa wspaniale w zupie, makaronie, wszelakiego rodzaju zapiekankach...Przyklady moza mnozyc. Uwielbiam je lekko podsmazone na masle z ogromna iloscia pietruszki z niewielka iloscia smietanki...na swiezym chlebie lub grzance.Pyszne!




Maslane grzyby na kromce

3 pieczarki
kilka galazek natki pietruszki
1 lyzeczka creme fraiche lub gestej smietanki
1 sredni por
sol
pieprz
tost lub kromka chleba
1/2 lyzeczki masla

Maslo rozpusc na patelni. Podsmaz pokrojony w plasterki por. Dodaj pokrojone w plasterki grzyby, posol i popierz. Smaz przez kilka minut mieszajac od czasu do czasu. W polowie smazeni dodaj posiekana pietruszke i na sam koniec smietanke. Cala mase poloz na chlebie i ...smacznego:)



1 comment:

  1. ale apetycznie wyglada i chetnie bym taka kanape zjadla:)

    ReplyDelete