Tuesday 10 May 2011

Kanapka z twarozkiem...

Czasami kiedy rano wstaje zastanawiam sie przez chwile-co moglabym sobie przygotowac. Ostatnio powrocilam do robienia kanapek. A to z tej prostej przyczyn, ze nabylam pyszny twarog, wrecz wyteskniony i doskonale nadal mi sie jako dodatek do chleba. Lubie  czasami prostote-smaki znane z dziecinstwa, mamine przysmaki. Twarog przypomnial mi jak moja mama robila swego czasu pyszne twarozki rozrabiane z mlekiem lub smietanka z roznymi dodatkami-cebulki, szczypiorku, rzodkiewek. Musialam sobie ow smak przypomniec i powstalo cos niesamowice pysznego:)

Kanapka chleba ze swiezym twarozkiem i poledwica 

1 pajda chleba, u mnie wspomniany juz chleb z ziemniakiem
3 lyzki twarogu poltlustego
3 galazki szczypiorku
sol
2 plasterki poledwicy wieprzowej
rzodkiewka  i ogorek do dekoracji
maslo(opcjonalnie)

Twarog wymieszaj zposiekanym twarozkiem, dodaj tyle mleka, aby powstala gladka konzystencja masy, dopraw do smaku sola. Na chlebie posmarowanym lub nie maslem, poloz plasterki poledwicy. Przykryj twarozkiem. Udekoruj plasterkami rzodkiewki i ogorka.
Smacznego!






No comments:

Post a Comment