Musze przyznac, ze bardzo rzadko pojawia sie na moim stole. Widocznie musze za nia naprawde zatesknic,aby po ponownym jej odkryciu naprawde mi mogla smakowac. Intensywny 'dymny'aromat, soczystosc, miekosc miesa z lekko jedynie wyczuwalna twardoscia zwlaszcza w ogonowej czesci ryby. Pierwszy raz jadlam ta salatke w moim domu rodzinnym. Bardzo mi smakowala. Postanowilam zrobic wlasna wersje. Polecam!
Salatka z wedzonej makreli
Salatka z wedzonej makreli
250g wedzonej makreli
3 jajka
5 rzodkiewek
1 cebula
swieza pietruszka lub kolendra
3 jajka ugotowane na twardo
majonez
sol
pieprz
W miseczce umiesc makrele i rozgnie ja widelem na gladka mase. Dodaj pokrojone w kostke jajka, drobno pokrojone rzodkiewki i cebule. Dodaj majonez i wymieszajsalatke. Na koniec dopraw do smaku sola i pieprzem oraz dodaj posiekane ziola i ponownie zamieszaj. Wstaw do lodowki na pol godziny aby smaki mogly sie polaczyc. Podawaj z kiszonym ogorkiem.
Smacznego!
No comments:
Post a Comment