Saturday, 27 August 2011

Arbusz z paluszkami krabowymi na ostro....

Sezon na arbuzy trwa. Tym razem postanowilam odkryc inne sposoby podawania do niz tylko tradycyjne krojenie na czastki. Okazuje sie, ze z arbuza mozna robic curry, nadziewac nimi nalesniki, miksowac i tworzyc przerozne napoje alkoholowe i nie tylko oraz podawac w postaci salatek takze tych wytrawnych czy pikantnych..Zapraszam do odkrywania nowych polaczen, smakow...Ja polubilam salatke z arbuza z paluszkami krabowymi na sposob tajski z sosem rybnym, sokiem z cytryny i swieza kolendra. za Tobi Puttock'iem z pewnymi zmianami z mojej strony. Polecam!




Salatka z arbuza z paluszkami krabowymi
Watermelon and crab fingers salad

6 paluszkow krabowych
200g swiezego arbuza
1 zielona papryczka chili
1/2 lyzeczki sosu rybnego
1 lyzeczka cukru
sok z 1/2 cytryny
kilka galazek swiezej kolendry

W miseczce umiesc drobno posiekana papryczke chili. Dodaj sos rybny, cukier i sok z cytryny. Dobrze wymieszaj. Zalej dressingiem paleczki krabowe.
Na talerzu uloz kawalki arbuza. Przykryj paluszkami krabowymi. Pokrop reszta dresingu.
Podawaj natychmiast z posiekana kolendra.
Smacznego!






No comments:

Post a Comment