Sunday 25 March 2012

Coleslaw czyli surowka z kapusty...

Nie jest to nic nowego. W naszej kuchni przeciez mamy tyle roznych surowek, ktorych glownym skladnikiem jest kapusta. W Wielkiej Brytani w restauracjach, knajpkach, budkach coleslaw niezmiennie sie pojawia jako dodatek do frytek, bulek, jedzenia fast food. I ponownie moda i zachwyt nad ta surowka przywedrowal na Wyspy ze Stanow, gdzie popularne jest grillowanie,a do grillowanego miesa swietnie przeciez pasuje chrupiaca salatka. Sama salatka jest prosta i doskonala w tej prostocie-wystarcza trzy glowne skladniki-kapusta, marchew i cebula plus sos majonezowy i gotowe!:) Tu przedstawiam inne pomysly laczenia dodatkow w coleslaw'ie klik




Coleslaw

cwiartka bialej kapusty
1 marchewka
1/2-1/3 cebuli
2 lyzki jogurtu
2 lyzki majonezu 
1 lyzeczka soku z cytryny
sol
pieprz

Kapustke pokroj w bardzo cieniie paski, marchewke i cebule zetrzyj na tarce. Dodaj majonez z jogurtem i dopraw do smaku sokiem z cytryny, sola i pieprzem.




Smacznego!

No comments:

Post a Comment