Musze sie przyznac z reka na sercu ,ze raczej rzadko jada kasze manne w slodkiej deserowej postaci. Dzieki mojej polowce bardziej zasmakowala mi wersja na ostro w wersji hinduskiej. Zapoznam Was z nia w innym czasie. Dzis poczulam jednak ochote mialam na kaszke manna z orientalna nutka syropu rozanego. Zapraszam na degustacje:)
Kasza manna z syropem rozanym i...
Porcja na 2 osoby
100g kaszy manny
300 ml wody
1 lyzeczka miodu
suszone daktyle, sliwki, rodzynki
maly pojemniczek yogurtu truskawkowego
1 lyzeczka soku malinowego
wiorki kokosowe
nasiona z 1-2 kardamonu
czekoladkowe stozki
Podgrzac wode w garnku i do cieplej wsypac suszone owoce i nasiona kadrdamonu. Pogotowac przez ok 1 minute. Nastepnie powoli wsypac kasze manna energicznie mieszajac aby zapobiec tworzeniu sie grudek. Calosc gotowac kilka minut. W miedzyczasie w miseczce zmieszaj jogurt z syropem malinowym. Serwuj kasze ze sporym kleksem z jogurtu ozdobiona wiorkami kokosowymi, czekoladowymi stozkami i syropem rozanym. Smacznego!
No comments:
Post a Comment