Curry z kalafiora po polsku
Mild cauliflower curry in polish style
1 kalafior
5-6 srednich ziemniakow
garsc swiezego groszku
3 zabki czosnku
1 cebula
1 lyzka curry w proszku
1 lyzka przyprawy garam masala
sol do smaku
kilka galazek swiezej pietruszki
1 lyzka oleju
W glebokiej patelni rozgrzej olej. Dodaj posiekane drobno cebule z czosnkiem. Smaz do ich zezlocenia. Dodaj curry w proszku i za minute umyty i podzielony a rozyczki kalafior wraz z obranymi i pokrojonymi w kostke ziemniakami. Dodaj przyprawe garam masala i szczypte soli. Wlej szklanke wody, zmniejsz ogien i gotuj pod przykryciem do miekkosci ok 20 minut. W polowie gotowania dodaj groszek.Kilka minut przed koncem dodaj posiekana pietruszke odstawiajac troche do dekoracji.
Podawaj curry z ryzem lub chlebem.
Smacznego!
No comments:
Post a Comment