Saturday 6 August 2011

Salatka ogorkowa z pomaranczowym dressingiem...

Wczesniej juz wykonywalam wspomniana salatke, tym razem zamiast cytryny uzylam pomaranczy. Orzezwiajaca, chrupiaca z dodatkiem miety jako dobry akompaniament do pikantnego, goracego posilku glownego....





Pomidorowo-ogorkowa salatka marokanska z sokiem z pomaranczy
Morrocan tomato-cucumber salad with orange juice

1 ogorek
3 pomidory
2 lyzki posiekanej miety
3 lyzki drobno pokrojonej cebuli
2 lyzki soku z pomaranczy
1 lyzka oliwy
sol
pieprz

Wymieszaj razem wszystkie skladniki salatki. Podawaj godzine po przygotowaniu. Udekoruj listkami miety.
Smacznego!



3 comments:

  1. Witaj,

    powstał pomysł stworzenia osobnego miejsca w sieci, gdzie znajdowałyby się wyłącznie 'owsiane przepisy' kulinarne - A te, które Pani opublikowała na swym blogu wydają się nam bardzo ciekawe! Zatem - uprzejmie prosimy o pozwolenie zamieszczenia ich (oraz każdego takiego kolejnego; w formie oryginalnej, wraz ze zdjęciem) w naszym wspólnym Królestwie Owsa - Owsiankowie!

    Oczywiście źródło zostanie wyraźnie zaznaczone :)

    Liczymy na pozytywną odpowiedź w komentarzach pierwszego posta na blogu - owsiankowo.blogspot.com

    Pozdrawiamy serdecznie,
    Owsiankowi Smakosze

    ReplyDelete
  2. Ogórków i pomidorów ponoć nie powinno się łączyć, ale co tam, jak to takie smaczne :)

    ReplyDelete
  3. Witam Się u Ciebie Aleyah po raz pierwszy:)
    Pomarańcza w sałatkach to pyszne orzeźwienie. Ja czasem dodaję też cząstki.
    Pozdrawiam Cię serdecznie!

    ReplyDelete